2011 Trofeo Princesa Sofia MAPFRE, třetí závod SP

11.04.2011 17:33

 

Majorka tento rok přivítala slunečným počasím a různorodými větrnými podmínkami. Hned první den vítr o síle až 30 uzlů (15m/s) řádně prověřil tisícovku jachtařů, kteří přijeli na tradiční závod o trofej Princezny Sofie. V dalších dnech se střídal vítr ze severovýchodu se slabší odpolední brízou z moře. Výsledky prakticky ve všech třídách ukázali, že podmínky byly opravdu nevyzpytatelné a špatným dojezdům v rozjížďkách se nevyhnul nikdo.

Veronika se od počátku držela v první pětce a dlouho se jí dařilo vyhnout se výrazně horšímu dojezdu a pravidelně dojížděla v první desítce. To se ke konci závodu ukázalo jako velká výhoda a řada chyb soupeřek ji vynesla před poslední rozjížďkou dokonce na průběžné první místo. Ovšem v nevyzpytatelném větru se ani Veronika nevyhnula chybám a poslední rozjížďkou si připsala pěknou dávku bodů a zkomplikovala si tak výchozí pozici pro medailovou rozjížďku. Body se natolik vyrovnali, že o medaile se mohlo pobít všech deset závodnic.

Veronika nastoupila do medailové rozjížďky ze třetí pozice se ztrátou 8 bodů na první pozici a 3 body na druhé místo., nicméně zezadu se na ní tlačilo dalších 7 závodnic. Medailová rozjížďka tak slibovala napínavé souboje. Po slušném startu a první stoupačce Veronika točila první značku na 5 pozici v kontaktu s celou první skupinou. Bohužel se ji však zaďák úplně nepodařil a mírně se propadla a ztratila kontakt s důležitými soupeřkami a ztráta se ji již nepodařila úplně dohnat a nakonec dojela na 7. místě. To pak v konečném pořadí znamenalo 5. místo. Výsledek je to pěkný, ale po dobře rozjetém závodu je nepovedený konec velkým zklamáním.

Nicméně další možnost vylepšit si náladu bude mít již za dva týdne ve Francouzském Hyeres, kde se jede další závod světového poháru.

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.