Black Mamba v Porto Cervu

29.06.2010 13:55

 

AUDI Invitational Regatta, Porto Cervo, 25.-27.6.2010

Porto Cervo je místo, kam se každý vrací rád. Jedinečná architektura a nádherná přírodní kulisa v kombinaci s výbornými jachtařskými podmínka vytváří perfektní lokalitu pro závody. Není proto náhoda, že si AUDI vybralo právě toto místo pro uspořádání závodu Invitational Regatta.

Počasí bylo perfektní, tedy téměř perfektní. Teplo a slunečno, nicméně vítr se tentokrát příliš nepředvedl. Po čtvrtečním tréninku v 15 uzlovém větru nás přivítalo bezvětrné páteční ráno. Po chvíli čekání se však nakonec dostavila slabá bríza a my mohli závodit. Po podprůměrném startu jsme nahoru dojeli na 11. pozici v kontaktu s čelem závodu. Na spinaker jsme využily výhody proudu na pravé straně a předjeli dvě lodě . V druhém kole jsme zopakovali stejnou strategii a do cíle jsme to vylepšili až na 7. místo. Vítr však začal rychle lehat a po několika pokusech odstartovat další rozjížďku komise vytáhla odklad na další den.

V sobotu byla předpověď velmi podobná a po ránu se začala i naplňovat. Jako první nás však čekala „Invitational“ rozjížďka, která se nezapočítávala do závodů neb každá posádka vezla na palubě hosta hlavního sponzora AUDI Melges 32 série. My jsme dostali na palubu známého italského herce Edoardo Stoppa . Eda, jak jsme ho hned přejmenovali, se rychle zapojil do posádky a my jsme strávili celou rozjížďku v obležení člunů s kameramany a fotografy. Vítr tentokrát vydržel o něco déle a my jsme mohli odstartovat další, tentokrát už ostrou rozjížďku. Po totálním propadáku na startu jsme navíc vyfasovali ještě penaltu, takže jsme ostatním dali opravdu velký náskok. Přestože jsme měli v lehajícím větru vynikající rychlost, tak se nám během dvou kol podařilo pouze dojet pole, ale již jsme nikoho nestihli předjet.

Celkově jsme tedy skončili na 11.místě z 16. To sice není špatné v takto vyrovnaném poli, ale náš cíl byl tentokrát mnohem výše. Pokud se na dalším závodě AUDI Melges 32 série v Malcesine vyvarujeme větších chyb, tak se nám to snad již podaří.

 

Posádka:

kormidelník

Martin Knetig

taktik

Martin Trčka

mainsail trimmer

Jakub Kozelský

jib trimmer

Jan Kittler

spi trimmer/ pit

Mirek Fanta

mast

Petr Hrdlička

bowman

Jindřich Knetig

 Edoardo Stoppa na palubě Black Mamby 

Black Mamba v akci

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.