Bronz pro Veroniku v Medembliku

30.05.2010 22:27

V pořadí již pátý letošní Světový pohár se jel v Holandském Medembliku. Počasí letos bylo ještě chladnější než obvykle, ale naštěstí se to obešlo bez deště. Vítr byl všech směrů i síly.

První dva dny se jezdilo ve velmi slabém přeskakujícím větru a hned od začátku se domácí závodnice Marit Bouwmeester ujala průběžného vedení a neopustila jej až do konce závodu. Veronika se usadila na druhém místě v závěsu s Evi Van Acker z Belgie a Tinou Mihelič z Chorvatska. Třetí a čtvrtý den se výrazně změnily podmínky, když vítr zesílil na 16-22 uzlů. Toho využila belgičanka a několika vyhranými rozjížďkami postupně smazala náskok Veroniky a poslední kvalifikační rozjížďkou se posunula na druhé místo.

V Medailové rozjížďce si to o bednu rozdali právě tyto čtyři závodnice, tedy Marit Bouwmeester, Evi Van Acker, Veronika Fenclová a Tina Mihelič. Veronika se teoreticky ještě mohla posunout na druhé místo, ale mnohem důležitější bylo uhájit náskok na Tinu. Z tohoto důvodu si chtěla pojistit třetí místo již na startu a rozhodla se zaútočit na Tinu. Útok byl úspěšný, Veronika chytila Tinu před sebou a odváděla ji mimo startovní čáru. Bohužel do souboje zasáhl nechtěně motorák závodní komise a Tině se podařilo vyprostit z nepříjemné situace a stihla se včas dostat na start. Vše se tedy musel rozhodnou přímo v rozjížďce, ve velmi nevyzpytatelném větru foukajícím z blízkého břehu. Pořadí v rozjížďce se rychle měnilo, nicméně se nakonec všechny čtyři závodnice dostaly na přední pozice a tak se na celkovém pořadí nic nezměnilo. Veronika tedy uhájila třetí místo a odváží si tak domů další cenou medaili ze Světového poháru. V průběžném pořadí Světového poháru si Veronik upevnila druhé místo s pouze dvoubodovou ztrátou na Marit.

Zítra ráno vyrážíme z Medembliku přímo do Tallinu, kde již za pár dní začíná Mistrovství Evropy.

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.