Primo Cup, Melges 32, Monaco

18.02.2010 23:49

První závod tým NET Development absolvoval na Melgesu 32 minulý víkend v Monaku. Jak již předpověď napovídala počasí bylo skutečně ještě zimní. Dokonce ve čtvrtek během strojení lodě celé odpoledne sněžilo a druhý den ráno pak měly mnohé posádky problém odstranit z lodě silnou vrstvu zmrzlého sněhu.

Naštěstí však první závodní den vylezlo i sluníčko, takže teplota kolem 7st. byla celkem snesitelná. Ve slabším nestabilním větru se nám celkem dařilo a po prvním dnu jsme byli průběžně 3, přičemž úřadují mistry světa jsme porazili ve všech rozjížďkách. Druhý den opět foukal slabý vítr a tentokrát byl i značně děravý. Tentokrát nám nějak nešli závěry stoupaček a ani zaďáky nebyli zrovna nejlepší a to znamenalo propad na 6. místo. Naštěstí se pole značně míchalo, takže bodové rozestupy zůstali minimální. Poslední den jsme dojížděli na horní bójku vždy na předních pozicích, ale na zaďáky ve vlnách a skomírajícím větru jsme občast dost ztráceli, ale většinou jsme měli dobrý závěr. V jednom závěrečném zaďáku jsme se probojovali z poslední pozice až na dvojku.

Nakonec jsme tedy na shodu bodu bodu skončili na 6. místě, což není na začátek sezóny bez jakéhokoliv tréninku tak špatné. Nakonec jsem byl i překvapen naší rychlostí na stoupačku ve slabém větru na vlnách, což většině suchozemců dělá potíže. Naopak budeme muset zapracovat na zaďácích a obecně manévrech.

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.