Skandia Sail For Gold 2011

11.06.2011 21:48

 

Tak jak minulý rok se dalo spočítat všechny foukavé dny na závodech na prstech jedné ruky, tak tento rok, zejména tedy poslední dva závody, ukázali, že tomu může být i jinak. Na Holland regatě si poprvé závodníci sáhli na dno svých sil a tak většina závodníků využila týden před závodem ve Weymouth hlavně k odpočinku a opravám lodí. Předpověď slibovala slabší vítr, ale hned od prvního dne bylo vše jinak a nakonec byly prakticky všechny rozjížďky odjety ve větru nad 15 uzlů a některé dokonce i nad 25. Vše ještě umocněno tím, že tohle byl prakticky poslední závod jarní sezóny, takže únava byla o to větší.

Veronika nevstoupila hned od začátku do závodu dobře. Potýkala se s rychlostí a celkovou únavou a ani změny nebyly na její straně. Také nutno podotknout, že já jako trenér jsem se na prvních dvou dnech také výrazně podepsal několika skutečně nepovedenými radami. A jak se říká:“ na posraného i hajzl spadne“, tak pokračoval i zbytek závodů. Nedařilo se prakticky nic. Navíc padnul další stěžeň, tentokrát špička i spodek zároveň, takže skutečně závod ve velkém stylu. Nicméně i na takovémto nepovedeném závodě se našly pozitivní věci a to hned dvě. Jednak se Veronika výrazně zlepšila na startech, což je super a jednak neztratila nic ze své rychlosti na zaďák a bočák.

Nu což, čas od času si člověk musí vybrat „svůj závod“. Útěchou je částečně fakt, že podobný osud potkal spoustu dalších zvučných jmen a to nejen v Radiálech.

Teď nás čeká dva týdny pauza a po krátkém tréninku Mistrovství Evropy, které se jede v Helsinkách.

Jo a pro úplnost, poprvé se letos neprobojovala do medailové rozjížďky a skončila „až“ 18. z 91 lodí.

 

Jakub Kozelský

11.6.2011, Dover

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.