Trénink v Las Palmas se blíží ke konci

02.03.2010 11:41

Máme před sebou posledních pár dní druhého turnusu tréninku v Las Palmas na Kanárech a je načase trochu zhodnotit tuto lokalitu. Strávili jsme zde dohromady šest týdnů. Šest vynikajících týdnů. Velmi těžko hledám jakékoliv negativa této zimní přípravy. Efektivita tréninku v tomto teplém a stabilním podnebí je opravdu neuvěřitelná. Také spolupráce s Belgickým týmem je přínosná a posouvá nás všechny dopředu. Kromě již stabilní sparing partnerky Evi van Ecker tentokrát přijela i početná skupina belgických juniorů, takže jsme si mohli trénink zpestřit i delšími rozjížďkami v desetičlenné skupině.

Počasí:

V prosincovém termínu jsme měli více slabšího větru, teď v únoru zase spíše více silného větru. Vlny všech velikostí a všech směrů. Teploty příjemné 20-26st., moře taky teplé. Za celou dobu jsme pouze dvakrát museli zkrátit trénink kvůli bezvětří!!! Neuvěřitelné.

Zázemí:

Real Club Nautico de Grand Canaria nám poskytl výborné zázemí a servis, vč. bazénu, posilovny, vířivky, levného občerstvení, jeřábování člunu atd. za 35eur na 3 týdny. Vše co jsme potřebovali bylo přímo v klubu a to přináší příjemnou flexibilitu. Pří čekání na vítr lze rychle překopat program dne. Po návratu lze rychle nastartovat regeneraci na rotopedech či v bazénu.

Doprava:

Každý účastník prosincového závodu má uhrazenou dopravu lodí a motoráků kontejnerem z Evropy. My jsme lodě posílali z Barcelony, nicméně při větším počtu lodí je možné poslat věci třeba z Holandska. Pokud se tedy spojí závody i se zimním tréninkem, tak je to ideální šance jak se sem dostat i s lodí za velmi nízké náklady.

Ubytování, jídlo, letenky:

Las Palmas je turistická destinace, tudíž z Evropy je relativně velká nabídka levných letů a jak je ve Španělsku zvykem, tak ubytování i jídlo je zde za přijatelné ceny.

Příští rok sice máme v plánu jet trénovat do Perthu (dějiště kvalifikace na OH), ale pokud by to nevyšlo, tak určitě víme kam vyrazit. Rozhodně jsme zda nalezli ideální prostředí pro zimní přípravu. Děkujeme klubu za vstřícný přístup a pomoc!!!

 

Zpět

Vyhledávání

SailFaster.cz © 2009 Všechna práva vyhrazena.